maandag 15 november 2010

Rene regelt het.


Column uit de Gelderlander - editie Maasland Sport van 6 november.

Elke vereniging heeft er wel een. Iemand die erg veel doet voor de club. Vaak veel te veel, maar altijd met plezier. Bij Energo ook: René Berends. René is de sponsorman van de Beerse volleybalclub en manager van het eerste vrouwenteam. René doet dat goed, en neemt z’n taak serieus.

De muur van sporthal De Kloosterhof hangt helemaal vol met sponsorborden. Regelt René. Vanaf dit jaar heeft Energo een splinternieuw net voor het centre-court. Precies als alle Nederlandse topclubs. Geregeld door René. De Energo-vrouwen hebben allemaal dezelfde kniebeschermers en sportschoenen. Juist. Dankzij René. Hij zorgt ervoor dat het paradepaardje van de club er als een eenheid bijloopt. Ook buiten, als ze op weg zijn van het door René geregelde busje richting een sporthal of andersom: de dames lopen in dezelfde winterjassen. Uiteraard door René geregeld.
Vaste prik in René’s streven om het voor zijn team zo goed mogelijk voor elkaar te hebben is het op de kop tikken van een gratis tray met energiedrankjes, van een B- of C-merk. Vorig maand vond het team na een paar goede slokken dat een aantal blikjes met onleesbare Griekse opdruk toch wel een aparte smaak hadden. Ze zetten de blikjes toch maar weg en speelden vervolgens tegen Alterno de slechtste wedstrijd van het seizoen. Een paar dagen later moest René iets toegeven. De Griekse blikjes bleken, na navraag, gevuld met rosébier.

Klein vergissing van René. Kan gebeuren, en of die paar slokken alcohol er voor gezorgd hebben dat de Beerse eerstedivisionist zo slecht speelde? Ach, het was een goede grap geweest. Nee René’s inzet doet het team alleen maar goed. Z’n inzet doet de hele club goed. René krijgt alles voor elkaar. Zorgt voor veel inkomsten, oefenwedstrijden, nieuwe speelsters en ga zo maar door. Ik denk dat als René er ooit mee stopt, ze in Beers een probleem hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten