maandag 27 juli 2009

Coolsingel

Gisteravond Andere Tijden Sport gezien. Ging over Rotterdam en de dagen van de moord op Pim Fortuyn en de UEFA-Cup-finale van Feyenoord tegen Borussia Dortmund. Ik was weer even helemaal terug in 2002.

Die woensdagavond van de finale was - ondanks de trieste gebeurtenissen vooraf - een van m'n mooiste avonden tot nu toe. Hoe mooi was het al hoe Pierre Feyenoord in de finale bracht, in de Kuip nota bene. Nog mooier was de finale zelf. Sterk elftal had Feyenoord toen met een fenomenale Van Hooijdonk, een noest werkende (dat moet ook wel met zo'n kop) Bosvelt en een toen al sterke Van Persie. Genoeg om twee matige backs te compenseren.

Met zeven man zaten we voor de televisie. Twee Ajacieden, drie PSV-ers, een niet-voetballiefhebber en een Feyenoorder. De laatste dat was ik. Aan de muur hing een Feyenoord-vlag, op de lamp zat een Feyenoord-mutsje en vooraf draaiden we de bekende Feyenoord-hits. Lee Towers zorgde samen met wat bier voor de sfeer. Bij elk doelpunt van Feyenoord knalde deze hit uit de luidsprekers en sprongen we alle zeven door de kamer. Ik heb zelfs twee Ajacieden van blijdschap naar buiten zien sprinten om daar een vreugdedansje te maken. Ook niet-voetballiefhebber Tom had een prachtige avond. Tom was vechtende tegen een hersentumor en heeft die strijd een half jaar later verloren. Ondanks z'n ziekte straalt het plezier op de foto's van die avond van z'n gezicht af.


Feyenoord won dus de finale. De volgende dag was er vanwege Fortuyn geen huldiging op de Coolsingel. Er zijn er veel die daar nu nog van balen. Ach, misschien staan ze er volgend jaar wel weer. Altijd blijven hopen.

(de uitzending van Andere Tijden kun je hier terugzien.)

2 opmerkingen:

  1. Mooi stuk, prima herinnering aan een prachtige avond. Ik weet nog dat ik vanaf de overkant jullie steeds naar buiten zag rennen.. heerlijk!

    Keep up the good work!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk stukje Juul, mooie herinnering van Tom. Je bracht me weer even terug naar toen!

    Blijf zo door gaan!

    BeantwoordenVerwijderen