woensdag 13 april 2011

Flamingo's

Column uit De Gelderlander editie Maasland Sport van zaterdag 26 februari.


Als je buiten deze regio aan iemand vraagt wat Flamingo’s zijn, dan zul je een beschrijving krijgen van een exotische vogel. Een roze exotische vogel, die om te overleven zijn voedsel met behulp van zijn lange nek uit het water opvist en tussen het eten door graag op één poot staat. Een vogelliefhebber zou ook nog de reden waarom ze op één poot staan kunnen noemen en misschien ook  nog  wel een uitgebreide beschrijving kunnen geven van een grote groep vliegende Flamingo’s, tegen de achtergrond van een mooie ondergaande zon.
Als je dezelfde vraag stelt aan iemand binnen deze regio, dan zul je waarschijnlijk een beschrijving krijgen van de gelijknamige volleybalclub uit Gennep. Een erg grote volleybalclub, met een erg sterk eerste mannen- en eerste vrouwenteam. Een sportliefhebber zou kunnen vertellen over de laatste paar jaren, waarin de vrouwen van Flamingo’s als eerstedivisieteam in de beker B-leagueteams versloeg en als kers op de taart via twee beslissingswedstrijden tegen VC Leeuwarden promoveerden naar die B-league, vorig jaar mei.
Het is misschien te gemakkelijk, maar de situatie waar in het vrouwenteam van de Flamingo’s zich op dit moment bevindt, vertoont veel overeenkomst met die van de roze exotische vogel in een plas water: op één been en op het punt om te gaan vliegen. Vertaald naar de sportende Flamingo’s: met nog maar één been in de B-league, op het punt terug te vliegen naar de eerste divisie.
Vanavavond speelt de ploeg van René Brandwijk in Gennep een cruciaal duel om lijfsbehoud. Tegen een oude bekende, VC Leeuwarden. Verliezen ze, dan staan ze nog vaster op plek tien, die directe degradatie betekent.  Winnen ze, dan passeren ze Leeuwarden en is er weer hoop. Dan kunnen de Flamingo’s hun vleugels ingeklapt laten. Hun tweede poot weer op de grond zetten. En gaan eten om te overleven in de B-league.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten